ПГХ ХВТ "Д. И. Менделеев"
Професионална гимназия по химични и хранително-вкусови технологии - гр. Варна
Основно меню

31 Октомври - Международен ден на Черно море

“Нашето море не е за една ваканция”

 Учениците от клуба “Да опазим природата” - 8а клас към ПГХ И ХВТ “Д. ИВ. Менделеев” - гр. Варна запознаха своите съученици чрез малка изложба с Международния  ден на Черно море - 31 октомври. Проектите са изработени с помощта на изцяло рециклируеми материали и имат за цел да покажат, красотата на нашето море и колко сме небрежни към него понякога.

В деня на Черно море учениците напомнят, че всеки от нас може да помогне за опазването му - като не оставя боклук по плажа и не изхвърля безразборно найлонови торбички, не излива мазнини и опасни химикали в канализацията и пести водата.

Време е за промяна на перспективата в опазването и възстановяването на тази уникална природна система — нашето общо Черно море.

31 Октомври - Международен ден на Черно море - Изображение 131 Октомври - Международен ден на Черно море - Изображение 231 Октомври - Международен ден на Черно море - Изображение 331 Октомври - Международен ден на Черно море - Изображение 431 Октомври - Международен ден на Черно море - Изображение 5